Julebrev fra RHK 2020

Julebrev fra RHK 2020

Publisert av RHK Redaktør den 01.12.20. Oppdatert 31.10.21.

Høye Drott - Gode Ordensbrødre.

Da er vi på ny inne i Advent, en tid som normalt består av hektiske forberedelser til Julen, der vandringer i Kjøpesenter for å finne passende Julepresanger til nære og kjære er det vanlige. Normalt deltar vi på Julebord med kollegaer, Julekonserter og andre hyggelig arrangementer sammen med venner og familie i denne tiden.

Men dette året har ikke siden mars vært av den normale sorten, vi har alle blitt utsatt for svært inngripende tiltak i våre liv, da våre myndigheter har satt i verk en omfattende nasjonal dugnad i et forsøk på å begrense smitten av Covid 19, dette omfattende inngrepet har så langt virket, og vårt kjære fedreland er et av det land i verden som har kommet best ut av denne surrealistiske situasjonen. Denne «Dugnaden» ser dessverre ut til å måtte pågå en stund enda, da lokale smitteutbrudd stadig skjer, og vi må på den bakgrunn konstatere at situasjonen på langt nær er avklart. Men vi ser nå virkelig lys i tunnelen, flere vaksiner er i sluttfasetesting og vi vil håpefullt nå få vaksinert Risikogruppene i løpet av de 3 første månedene i 2021.

Jeg håper at Dere alle har kommet gjennom denne tiden uten for mange arr i sjelen, og at dere nå som meg, ser en lysere tid i møte, både bokstavelig, og i forhold til at vi snart skal kunne leve våre liv som normalt, det fortjener vi nå alle etter snart 9 måneder i noe som for veldig mange fortoner seg som en unntakstilstand. Den 22. desember snur også solen, og vi går igjen mot lysere tider, la oss håpe og tro at denne våren blir den beste vi har opplevd siden maidagene i 1945.

Vårt Ordensliv har selvsagt også fått merke effekten av Covid 19, særlig savner jeg Losjemøtene, Ordenslivets kilde til glede og inspirasjon. Vi er meget takknemlige for at vi har maktet å opprettholde en viss aktivitet og at mange Losjer har fått avviklet noen møter. Og ikke minst er vi takknemlige for den hjelp vi har fått fra våre Ordensbrødre i det ganske land med å trylle frem gode oppbyggende innlegg, som vi har sendt ut til våre Losjer.

La oss håpe at dere alle kan feire Jul sammen med deres nære og kjære og se frem til et nytt år fylt med glede med håp – tro og kjærlighet.

Storkollegiet - Kollegiet - Våre Rikstingsvalgte Komiteer- RHK-Akademiet og Forskningskollegiet ønsker dere alle med disse ord en Riktig God Jul og et fredfylt og normalt Nyttår i vente.

Med Broderlig Hilsen
Ordenen Riddere av det Hvite Kors i Norden

 

Vedlegg; «Jul i en koronatid 2020» av Storprelat

 

 

 

Jul i en koronatid 2020

Kan vi virkelig glede oss over Julen i disse tider,
hvor så mange må isoleres og så mange lider?
Kan vi virkelig finne den gode, gamle julehyggen,
når så mange kjenner litt «styggen på ryggen»?

Vi kan ikke feire Julekveld med alle vi gjerne ville.
Nå må nok mange feire Julen alene og i det stille.
Men vi kan samle oss om varme tanker til våre kjære,
selv om vi denne kvelden ikke kan ha alle så nære.

Det er lov å kjenne på sorg og det som ikke er så lett,
og det er lov å gråte en sørgmodig liten skvett.
Selv om fremtiden er usikker og noe vi ikke kjenner,
må vi alltid håpe på nye omfavnelser og gode klemmer.

Dette året vil vi huske for avstandsprat og avstandsnikk,
men også for mye omsorg, varme og kjærlige blikk.
Ja, først og fremst må vi huske å være glade i hverandre,
alltid og uansett! Det må ingen få lov til å forandre.

Vi må gjøre juledagene lyse og glade også denne gangen.
Kos dere med god mat og gaver og sett på julesangen.
Mist ikke håpet, tro på bedre dager og på fremtiden.
Tro på de gode håndtrykk og gode klemmer med tiden.

Skien, desember 2020
Ivar Sørensen
Storprelat